onsdag 22 september 2010

42+0

Kontrollen gick bra igår, allt såg bra ut och mitt i gynundersökningen så gick vattnet. Läkaren såg lika chockad ut som mig. Inget värkarbete, inte startat något än heller och vi fick åka hem igår för att ge kroppen ytterligare en chans att starta det själv. Vattnet sipprar på sen igår, mycket obehaglig känsla.
Vi ska bli igångsatta idag, ringde till FL nyss för att stämma av och dem har tydligen tre igångsättningar, hon förklarar att det är en för mycket och en måste flyttas och en av tjejerna har blivit flyttad redan?? Jag känner att det är inte mitt problem nummer ett, jag har varit nog orolig och även Jonas över att vattnet hela tiden rinner. Infektionsrisker etc. pga minskad fostervattenmängd, han hade dessutom inte överdrivet mycket vatten att röra sig i enligt UL, det är ju som sagt trångt där inne!!!!
Jag förstår inte att dem ska förklara sådant för mig, ta ett beslut och meddela oss vad som kommer ske inte att ni har ett problem med att vi är för många som ska sättas igång. Varav mitt vatten gick för 1 dygn sen, KOM IGEN!! Jag har lärt mig i mitt yrke, Det finns inga problem det finns bara lösningar och jag står minsann inte inför mina gäster och upplyser om diverse problem. Jag ser till att ha en lösning tills jag möter min gäst. Varför upplyser jag dem inte om det varit/funnits ett problem med bokning, rum eller vad det kan tänkas vara-FÖR ATT INTE OROA/STRESSA UPP HAN/HON I ONÖDAN!! Det är min uppgift och se till att denna känner sig trygg och nöjd med min service. Men det gäller tydligen inte sjukvården, det enda hon lyckats med nu är att stressa upp mig, jag känner mig orolig...vadå flyttas?? Vad innebär det, ska vi till ett annat sjukhus eller vad? Säg inte A om ni inte säger B! Fin start på denna dag!
Tacka vet jag Finland, där dem inte ens skickar hem kvinnor som haft vattenavgång för att dem vill ha dem under uppsikt och utesluta infektionsrisk för barnet!!
Fin start på denna dag, njet! Man ska aldrig sluta förvånas!
Jag är besviken.