tisdag 27 april 2010

Ny vecka och nya tag....

Yesbox så låter veckans löfte. Det är verkligen galet men jag minns knappt vad jag pysslat med under helgen om jag försöker tänka efter men jag ska ge det ännu ett försök. Fredagen var nog bara hemma-mys med min baby! Lördag åkte jag ut till pappsen i Vännänget, han bytte till mina sommardäck, spolade av bilen och sen åkte vi och tvättade den i Vännäsby. Och tänka sig, den blev som ny min fina röda Bettan! Det var även V75 här i Umeå, strålande sol och jag tror banne mig att det alla Umeåbor tog tillfället i akt att tända eld på grillarna och svalka strupen med en kall öl. Så jag körde min karl till en fest ute på Böleäng sedan så bar det iväg till Mel och Lewis. Så vi satt och fikade, dolade på och myste i god ordning. När jag hade trotsat klockan men många timmar i mitt vaken-äta-sova-schema klockan halv elva var det dags att åka hem med Joppe för att stupa i sängen och somna som en stock. Hörde inte ens när Jonas kom hem på natten. Söndagen var jag uppe med tuppen, promenixade med Joppe och körde igång en bakning av snoddaskaka. God damn vad jag älskar den kakan, bland dem bästa vill jag lova!

Så här har ni receptet, spring iväg och gör en genast! Det är snabbt gjort :)
Snoddaskaka! (kärleksmums tror jag en del kallar dem)

Denna kaka är på 1 1/2 l sats, passar perfekt till långpannan alltså.

3ägg
4 1/2 dl socker
2,1/2dl mjölk
6 3/4dl mjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk kakao
225g smör/margarin

blanda allt samman som en vanlig sockerkaks smet. Smäls smöret. Smörj en långpanna och höll i smeten, grädda i 15 min 225grader.....mitt i ugnen.

Glasyr

3dl florsocker
4msk smör (smält)
2 tsk vaniljsocker
4 msk kaffe (kallt)
2 msk kakao

blanda och höll över när kakan är klar och har svalnat. Strö över kokos/strössel. Jag använder kokos.

Lycka till och du kan halv dubbla glasyr satsen för den brukar inte räcka......så + på hälften av allt igen.




Efter mitt morgonpass så dök morfar Glader upp, vi åkte till Ersboda och köpte en pjälsäng. Jätte fin och nu står den fint och väntar i sovrummet. Har shoppat hem lite sängkläder och dylikt till den från nätet som bör komma i veckan! Wiee! :) På kvällen såg vi Avatar, väldigt fin film och vääääldigt lång även. Jag blir rastlös efter två timmar och mina tankar springer iväg på andra moln, hihi.Sådana moln som får mig att somna gott i baby´s famn ;)





Igår var jag, joppe, mel och lewis på promenad. Jisses banana´s vad min kropp gav upp. Ont i ryggen, benen värkte och totalt kaputt! Haha så är det att vara gravid och vara gigantisk. Så här ser jag för övrigt ut just nu, nalta stor och rund! Vecka 21.






Så där har ni och gotta er i, ingen beach 2010 för min del allafall och en tattuering som börjar likna en smiley-mun! Och den gjorde ju inte alls ont att göra, jag gör gärna om den igen! Nåja i vilket fall är jag lycklig och mår hur bra som helst. Det är huvudsaken, allt som kommer med graviditeten är värt det för att tänka på vad som kolla skall sen.

Nu ska jag ta och hoppa i duschen så jag önskar er alla en bra kväll!

*lev och må*

Puss&Kram
Jezzi