torsdag 5 augusti 2010

All this sun.....

Is killing me!!! Jag som var så otroligt nöjd igår när regnet vräkte ned och sovrummet var kyligt och äntligen fick jag krypa ned under täcket och krypa närmare Jonas för att få värme! Annars har det varit som en het bastu och vi har legat på täckena och hållit oss på varsin kant, haha vilken romantik under heta sommarkvällar! Ja, snart kommer vintern igen och då ska det gnällas över kylan, människan är sällan nöjd och med eftertanke så ska det mycket till innan jag kommer gnälla över kyla jag betvivlar att något klår mitt köldrekord i Hemavan i vintras, -44 var det då och om ni inte tror mig, varsågod och läs;

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.284546--en-vagg-av-kalluft-

Ja, annars så har vi flaxat runt lite varstans under Jonas semester och förra helgen var vi i Bastuträsk i hans farföräldrars stuga och hade det gott. Jonas byggde lite grann och jag åt
(inte ovanligt) massa god mat och andra läckerheter. Vi var ute och kikade efter älg, fick se skymten av en kalvs rumpa. Alltid något! Annars låg vi och lyssnade på regnet smattra mot plåttaket (I love it) och såg filmer. Vi sover alltid bra där. Det är goda energier i huset och det är inte vanligt att jag känner av dem men det finns i detta hus och jag har nog bara upplevt den en gång tidigare i ett annat hus. Man ska vara rädd om dessa hus, dem bringar lycka och magi!

Lägger upp lite bilder på huset, bygget och annat smått och gott:



































Mys mys mys i Bastis! Sen på lördagen så gjorde vi även ett besök på Älgfarmen och det var verkligen en upplevelse. Av någon anledning så har jag alltid varit fascinerad av just älg. Nu gick vi med på en tur där dem berättar det mesta om älgen, hur den lever, jagas osv. Och sedan det bästa, vi fick gå in till de små kalvarna och mysa med dem, mata dem och dem var verkligen försiktiga och snälla. Även mot alla små barn som blev helt lyriska av att klappa dem. Efter kalvarna gick vi in till dem större, jag var väl där inne typ 5 min innan jag blev rädd då en av dem små rusade mot mig ( en man bakom mig stod med en gren fylld av löv, ungefär som någon skulle vifta med en snickers till mig-jag skulle också rusa!! ) men jag förstod inte det och blev väl som små rädd. Fotade Jonas utifrån istället, haha!































































Ja, barn är orädda så är det. Dem tyckte det var jätte kul och det var roligt att se hur stolta dem blev att sitta på älgen. Jag är imponerad jag hade inte vågat! Men som sagt det kommer med åldern. Förnuft! Haha!






Min rara bror Mattias kom och hälsade på också. Det var grymt roligt, så jag och Jonas bjöd på middag hos oss och sen var vi ute hos mormor och hälsade på. Blev en middag hos pappa & Biggs och det blev mycket skratt och minnen från när vi var små busfrön!




Här har vi Mattias och älskade mormor!




Ja, massa som hänt men jag är för trött för att uppdatera kontinuerligt så det blir allt för sällan tyvärr. Men ja andra tider vankas och tankarna är spridda åt alla håll & kanter. Lycka, rädsla och fjärilar i magen. Tänk att snart är våran lilla knodd här, det är inte länge kvar och han kan komma när som helst. Kroppen är trött, tro mig +30 kilo känns, jo då jag sist hos BM så låg jag nu på 90 kilo och det syns och KÄNNS! Våran lille är dessutom en stjärnkikare som dem så sött kallas, men det innebär att han ligger med ansiktet uppåt och kikar
(ja mot stjärnorna) och alltså ligger han med armar, händer, ben och fötter utåt mot magen och han är dessutom en vilde vilket alla läkare sagt " ojoj vilken livlig pojke ni har" han är igång nästan jämt och eftersom att han inte är så stor så gör han även stora och hårda rörelser. Inga "buffningar" här inte njet han har sina träningspass. Ja, man kan inte annat än bli kär på en gång. Det blir tre vildar med 100 % energi i familjen och så jag! Haha. Jag hoppas att han lägger tills sig innan förlossningen annars kan det bli längre och mera smärtsam förlossningen när han ligger på detta sätt. Låt oss hoppas, något säger att det kommer ta tid och göra ont ändå varför ska det kryddas på? Lite tryggt är det och veta att han inte är en dunderklump allafall.

Lägger upp bilder på mig själv nu i vecka 36;































Och givetvis en bild på våran modell Joppe! Han är så sockersöt denna lilla kille!




Näe nu ska jag släppa ut honom en sväng på gården så han får skvätta lite grann. Invänta mannen i huset, middag och sen iväg och hämta Isofixen som äntligen kommit.

Puss & Kram
Jezzi