fredag 14 augusti 2009

Ensamhet och styrka!


Veckan har sprungit mig förbi likt vatten porlande i en bäck. Många timmars arbete följt av sömn och alldeles för lite vaken tid kan jag känna i efterhand. Fick även en kommentar igår av Mr J att jag sover för att slippa tänka. Hmm, ja fallet kan så vara men å andra sidan är det bara att välja en dålig vana före en annan. Vad spelar det för roll, har ingen lust att vara vaken och stirra in i en tom tv och ha tankarna i en annan bana vet ändå inte ens vad jag ser på. Då är det bättre att lägga huvudet på kudden och falla in i alla drömmar där verkligheten tas undan från mitt andetag och för en gång skull kan jag andas djupt utan att det tar emot och gör ont.




Fick äntligen skrika ut ett glädjetjut idag, ska kolla på en lägenhet imorgon i stan och gillar jag den, ja då är det bara att börja packa och flytta om två veckor! En sten som fallit från mitt bröst. Så länge jag funderat men som vanligt är jag duktig på att skjuta på sådana saker. Men nu så, äntligen!! En guldstjärna till fröken glader. Har även bokat upp Jenny till att köra släp, inget jag ger mig på eftersom att jag verkar lyckas bra ändå med att byngla alla mina bilar. Tankspridd?



Min käraste Melissa har varit förbi ikväll, blev alldeles för mycket godis och dricka så nu sitter jag i ett sockerrus och känslan är väl mest "fat-camp next"? Skämt o sido. Det är underbart att ha henne på besök. När jag tittar på henne, kommer mina tankar på alla galna äventyr vi gjort, alla år vi gått igenom tillsammmans, våran styrka, vårat mod och en evig vänskap. Tänka sig att även dem starkaste fiender kan bli så mycket starkare vänner. Trygghet, lycka och värme.
Kort sagt, it´s joy!



The beginning, Mel & Jag!




Ensamhet? Vad är det för dig? Det sägs att den skall göra dig starkare, att du skall finna dig själv och att den skall göra dig nytta. Men till vilket pris? Ensamhet för mig är ett misslyckande, inte rörande andra men när det gäller mig själv. Jag tänker ofta att något gjorde jag fel på vägen eftersom att jag sitter här ensam. Tydligen så finns det en del som anser att ensamheten är bland det bästa, att komma hem till ingenting, att allt är tyst, att ingen väntar på dig, att bara vara ensam och inte behöva bry sig. Jag har aldrig sett det ut den synvinkeln, för mig är det omöjligt att tänka på det sättet. Kanske för att jag har levt med en man, i en relation och jag trivs att vara två. Nu menar jag inte att jag är totalt oförmögen att vara ensam, visst det går an en dag, två, tre men hur som helst är det tråkigt och passar inte alls mig. Men för er som det gör de för är det väl bara att gratulera. Har du fått styrka och funnit dig själv?


Fram och tillbaka. Åter och fram. Ingen gas och ingen broms. Ej in eller ut, upp eller ned. Vad är det med dig och mig så många dagar, nätter, veckor och månader med både början och slut. Bryta upp, bryta ihop. Tårar som faller och sinnen som rinner. Ett ärr i själen och ett jack i hoppet. Väga upp det på mina axlar, sluta se på och håll om mig. Ta mig i dina armar och säg att det ska bli bra. Gör vad som krävs för att släppa in mig, oh ge mig fagra hopp, gröna ängar och kyssar i guld. Smek mitt hår, det faller till sand och du ska för alltid hålla min tunna tunna hand.

Jag önskar att jag kunde styra dina tankar åt ett annat håll, ge dig en starkare hand och inse att

ensam inte är stark. Två är starkare. Men vågorna som skapas är högre än mig själv, havet slutar alltid vid stranden och frågan är om jag får se dig igen. Saknar jag igen, ska jag ta mig an denna strid än en gång.

Mina ögon avgudar dig, du är fin, du är varm, du är förtrolig och du är unik. Du är ensam i ditt slag. Ingen kan komma dig i närheten med dig väcks något inom mig jag inte visste fanns. Finns det en ironi eller är det en mening. Tappa min kontroll, släppa det som komma skall, jag ger ingen annan en chans, jag bränner deras mod en för en och jag stänger igen min inre oro. Jag kan inte släppa in någon annan för du är redan där. Det finns bara plats för en.

Du är verkligen ensam i ditt slag, men jag föll i fallet och här är jag.

Nu är det dags för sängen, snart upp och jobba igen. Denna sömn längtar jag efter.



Natti natt, puss.

/Jezzica